Services – Apotheek Jansen – Amersfoort

Apotheek Jansen

Liendertseweg 32 3814PK Amersfoort Tel:033 - 461 64 42

Services

Uw gezondheid, onze zorg.

In onze apotheek kunt u onder andere terecht voor uw geneesmiddelen op recept, voor uw zelfzorgmedicatie en voor advies. Daarnaast wordt in onze apotheek gecontroleerd of de geneesmiddelen die u gebruikt wel bij uw andere geneesmiddelen of bij uw ziektebeeld passen.
Uiteraard wordt dit ook al door uw arts gecontroleerd. Maar soms worden er geneesmiddelen voorgeschreven door de tandarts, de huisarts en door meerdere specialisten uit verschillende ziekenhuizen. En die hebben niet altijd het volledige beeld van uw medicatie.
Uw apotheker is dé geneesmiddelenspecialist bij uitstek. Daarom corrigeren wij dagelijks in overleg met de huisartsen en specialisten gemiddeld 5% van de recepten. Immers, uw gezondheid is onze zorg.

Onze medicatiebewaking zorgt voor uw veiligheid.

De meeste mensen kiezen hun apotheek vanwege de afstand, de bereikbaarheid, de openingstijden, de service of de uitstraling. U kunt zelfs bij meerdere apotheken ingeschreven worden. Tóch adviseren wij u om al uw geneesmiddelen bij onze apotheek op te halen. Als u tijdens een verblijf elders medicijnen in een andere apotheek heeft gehaald, wilt u dat dan aan ons doorgeven? In die situatie is in de apotheek namelijk het volledige overzicht van uw medicatie altijd voorhanden en kunnen wij uw medicatie volledig bewaken en uitvoeren.
Onze computer is aan de computers van de Dienst Apotheek Eemland in het Meander Medisch Centrum gekoppeld. Daardoor heeft uw specialist bij opname in het ziekenhuis direct inzage in het geneesmiddelendossier en wordt uw medicatiebewaking ook buiten de normale openingstijden gewaarborgd.

Voor het vakkundig uitoefenen van het apotheker vak, is jarenlange farmaceutische opleiding en ervaring nodig.

De ontwikkelingen op medisch gebied, gaan te snel om het apotheker vak er ‘maar eventjes bij te doen’. ‘Bij de les blijven’ is het devies; en daar heb je als apotheker alle beschikbare tijd voor nodig. En zo is Apotheek Jansen sinds 1822 honderd procent apotheek.
Wij zijn specialist op het gebied van uitgifte van geneesmiddelen. En dat merken onze cliënten. Bij Apotheek Jansen werken vier fulltime apothekers en méér dan twintig goed opgeleide apothekersassistenten. Vakmensen die van de hoed en de rand weten. Dagelijks zijn er minimaal één apotheker en vijf assistenten aanwezig die elk recept persoonlijk controleren.

Geneesmiddelen op maat.

Niet alleen het leveren van voorverpakte geneesmiddelen behoort tot de taken van de apotheek, maar wij maken ook geneesmiddelen op maat voor u in onze eigen bereidingsunit. Bijvoorbeeld wanneer u of uw kinderen geen tabletten kunnen slikken dan kunnen wij dat in vloeibare vorm aanbieden. Ook verpakken wij geneesmiddelen gratis op dag, datum en tijdstip van inname door middel van ons Baxtersysteem.

Waarom kiest u voor Apotheek Jansen?

• Apotheek Jansen is sinds 1822 een gekwalificeerde apotheek.
• Bij ons zijn continu minimaal één apotheker en vijf apothekersassistenten aanwezig die elk recept persoonlijk controleren.
• Ons automatisch interne transportsysteem werkt met een beproefd barcodesysteem, waardoor foutkansen tot een absoluut minimum beperkt worden.
• Wij leveren u voorverpakte geneesmiddelen ?n bereiden in eigen apotheek geneesmiddelen op maat voor u.
• Apotheek Jansen voert intensief en structureel overleg met huisartsen en specialisten in het zogenaamde Farmaco Therapie Overleg. Daarnaast is er een hechte samenwerking tussen de ‘bestaande’ apothekers in de regio. Onze computer is aan de computers van de Dienst Apotheek Eemland én het ziekenhuis gekoppeld.
• Dagelijks staan wij voor u klaar met verantwoord advies en met een klantgerichte dienstverlening.
• Wij bezorgen uw recepten gratis bij u aan huis of op ieder gewenst adres in Amersfoort, Hoogland of Leusden.
• Apotheek Jansen hanteert voor genees- en hulpmiddelen hetzelfde prijspeil als elke keten- of supermarktapotheek.
• Wij werken nauw samen met alle grote zorgverzekeraars en factureren zoveel als mogelijk direct aan hen.
• Apotheek Jansen heeft contracten met praktisch alle zorgverzekeraars inzake Kunst- en Hulpmiddelen, waardoor wij test strips, stoma- en incontinentiematerialen leveren.

Wat kan onze apotheek u bieden?

Wij leveren medicijnen op recept van de arts en zelfzorgmiddelen en verstrekken informatie daarover. Voor alles wat met medicijnen te maken heeft, kunt u bij ons terecht.

Geneesmiddelen zonder recept, ‘zelfzorgmiddelen’

Wij hebben een uitgebreid assortiment op het gebied van zelfzorg, d.w.z. middelen die u zonder recept kunt gebruiken. Als u een bepaalde klacht heeft, adviseren wij u graag. Soms raden we aan om uw huisarts te raadplegen. Ook controleren we of een zelfzorgmiddel problemen kan geven als u dit naast andere medicatie gebruikt.

Oridza zalf, voor benen billen en buiken.

Apotheek Jansen is vermaard om zijn eigengemaakte Oridza-zalf. Al meer dan 50 jaar wordt deze onder andere toegepast op benen, billen en buiken van baby’s tot bejaarden. Oridza wordt door ons door het hele land verstuurd.

Hulpmiddelen

Ook voor hulpmiddelen kunt u bij ons terecht, bijvoorbeeld verbandmiddelen, koortsthermometers, apparaatjes met test strips om het bloedglucose-gehalte te bepalen en insulinepennen, inhalatoren, incontinentiematerialen, braces, tablettensplitsers, doseerdoosjes, en dergelijke. Onze medewerkers kunnen u hierover adviseren. Ook bieden wij u de mogelijkheid tot extra voorlichting over het gebruik van de hulpmiddelen. Wij kunnen u tevens vertellen welke artikelen door de zorgverzekeraar worden vergoed.

Afhalen van geneesmiddelen

Recepten die vóór 12:00 uur bij ons binnen zijn liggen de volgende dag ná 16:00 uur voor u klaar. Maar let op: soms lukt het uw huisarts niet om uw recept nog dezelfde dag naar ons te sturen of moeten wij bepaalde geneesmiddelen speciaal voor u bestellen. Wacht daarom niet tot de laatste dag met het aanvragen van uw herhaalrecepten. U kunt dan rustig een dag later uw geneesmiddelen komen ophalen. Dit voorkomt dat u voor niets bij ons komt. Op uw verzoek worden uw geneesmiddelen ook thuis bezorgd.

Eigen bijdrage en machtiging

Tegenwoordig worden niet alle geneesmiddelen volledig vergoed. Het kan zijn dat er van u een ‘eigen bijdrage’ gevraagd wordt. Het verzoek is om deze eigen bijdrage contant te voldoen in de apotheek.
Voor sommige geneesmiddelen is goedkeuring van de zorgverzekeraar nodig, dit heet een machtiging. U kunt via de voorschrijver een aanvraag voor een machtiging krijgen, die u opstuurt naar uw verzekering. U krijgt nadat de aanvraag goedgekeurd is een machtiging thuis gestuurd. Deze machtiging kunt u afgeven in de apotheek; wij zullen deze in de computer vermelden.

Wij bezorgen gratis bij u aan huis.

Wanneer u niet naar de apotheek kunt komen om medicijnen op te halen, bel ons dan en wij bezorgen uw medicijnen bij u thuis. Wilt u uw medicijnen altijd bezorgd hebben geeft u dit dan aan, dan hoeft u niet meer te bellen.  Wij zijn u hierbij  graag behulpzaam.

Wat te doen met oude medicijnen?

Het is verstandig om van tijd tot tijd het medicijnkastje op te ruimen. Verouderder medicijnen zoals tabletten, capsules, zetpillen en naalden kunt u beter wegdoen. Gooi ze niet zomaar weg, spoel ze ook niet door de gootsteen of het toilet, maar breng ze naar uw apotheek. Wij stellen het op prijs als u vloeibare stoffen zoals alcohol, nagellakremover (aceton) en lege flesjes zelf als chemisch afval behandelt.